ГоловнаСвіт

Білорусь і Китай домовилися про взаємний безвіз

У Білорусі підрахували, що минулого року китайці вперше обійшли туристів з Німеччини та Ізраїлю, які традиційно відвідують країну.

Білорусь і Китай домовилися про взаємний безвіз
Александр Лукашенко и Си Цзиньпин
Фото: belta.by

Білорусь і Китай підписали угоду про безвізовий режим для власників звичайних паспортів. Про це повідомляє білоруське агентство БелТА.

Угоду укладено за підсумками переговорів президента Білорусі Олександра Лукашенка з головою КНР Сі Цзіньпіном. Від білоруської сторони підпис під документом поставив міністр закордонних справ Володимир Макей.

Раніше, у травні, прем'єр-міністр Білорусі Андрій Кобяков зазначав, що Білорусь стане однією з перших країн в Європі, які підписали таку угоду з КНР.

За його даними, у 2017 році Білорусь відвідали понад 3,2 тис. організованих туристів з Китаю, що майже удвічі більше, ніж в 2016 році.

"За цим показником гості з Китаю вперше обійшли туристів з Німеччини та Ізраїлю, які традиційно відвідують Білорусь. Більше мандрівників приїжджає лише з країн, з якими у нас є спільний кордон", - наголосив прем'єр.

За словами голова Ради Республіки Національних зборів Михайла М'ясниковича, мова йде про взаємне скасування візового режиму на термін до 30 днів.

Зараз у Білорусі діє безвізовий режим для організованих туристичних груп з Китаю, також китайські громадяни за наявності шенгенських віз можуть скористатися 5-денним безвізовим режимом.

Нагадаємо, раніше Лукашенко розкритикував прагнення Росії "приватизувати Перемогу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram