ГоловнаСвіт

МЗС Туреччини продовжить порушувати питання Криму на всіх міжнародних майданчиках

Павло Клімкін і Мустафа Джемілєв узяли участь в іфтарі в Анкарі.

МЗС Туреччини продовжить порушувати питання Криму на всіх міжнародних майданчиках
Фото: facebook.com/UkraineMFA

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу підтвердив непорушність позиції Анкари щодо територіальної цілісності та суверенітету України та готовність і далі порушувати питання Криму на всіх міжнародних майданчиках.

Про це повідомила прес-служба українського МЗС у Фейсбуці.

Напередодні, 7 червня, голова МЗС України Павло Клімкін та уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв узяв участь в іфтарі (обід-розговіння під час священного для мусульман місяця Рамазан) в Анкарі.

Під час свого виступу Клімкін зазначив, що спільне проведення іфтара породжує новий формат взаємодії, а також демонструє, що партнерство між Україною і Туреччиною будується не тільки на повазі взаємних інтересів, а й на поділі універсальних цінностей. Він також підкреслив, що Україна є багатонаціональною державою, і мусульмани є невід'ємною частиною українського народу.

Чавушоглу, своєю чергою, підтвердив непорушність позиції Туреччини щодо територіальної цілісності та суверенітету України, а також готовність і надалі порушувати питання Криму на всіх міжнародних майданчиках.

Клімкін і Чавушоглу також провели двосторонню зустріч, під час якої обговорювалися питання співпраці між Україною і Туреччиною. Міністри також узяли участь у презентації виставки про взаємопроникнення української та кримськотатарської культур "Чумацький шлях".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram