ГоловнаСвіт

НАТО виступає за збереження санкцій проти Росії

У Брюсселі проходить нарада міністрів оборони країн-членів Альянсу.

НАТО виступає за збереження санкцій проти Росії
Фото: EPA/UPG

Північноатлантичний альянс не прагне до ізоляції Росії та хоче, аби відносини з нею були кращими, однак підтримує політику санкцій проти РФ. Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив у четвер на прес-конференції в Брюсселі, де проходить нарада міністрів оборони країн-членів НАТО.

"Весь Північноатлантичний альянс підтримує те, що ми називаємо подвійним підходом. А саме: стримування і оборону, але одночасно і діалог. Оскільки Росія - наш сусід, вона нікуди не дінеться, тому ми прагнемо поліпшити наші відносини з Росією", - цитує Столтенбега Інтерфакс-Україна.

Водночас генсек НАТО вважає, що санкції - важливий механізм, тому що вони надсилають чіткий сигнал Росії.

"Коли вона порушує міжнародні правила, коли вона порушує суверенітет і територіальну цілісність сусідньої держави, як це було зроблено в Україні, то у таких дій бувають наслідки. Саме тому міжнародне співтовариство реагує санкціями. Я підтримую такий підхід", - наголосив Столтенберг.

Водночас він зазначив, що рішення щодо санкцій ухвалювалися не в НАТО.

"Але члени НАТО вітають ці санкції, підтримують ці санкції, тому що за свої дії треба платити. Є наслідки, коли порушуються міжнародні правила", - висловив натівську позицію щодо санкцій Столтенберг.

Як повідомлялося, НАТО планує розмістити в Європі додаткові 30 тисяч солдатів на випадок нападу з боку Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram