ГоловнаСвіт

З Білого дому пішла співробітниця, яка запропонувала ігнорувати думку Маккейна, бо він "все одно помирає"

Била Седлер звільнена або пішла за власним бажанням, не уточнюється.

З Білого дому пішла співробітниця, яка запропонувала ігнорувати думку Маккейна, бо він "все одно помирає"
Фото: EPA/UPG

Білий дім повідомив про відхід з адміністрації президента США Келлі Седлер, яка сказала про сенатора Джона Маккейна, що "він все одно помирає" і його думка не має значення, пише The Hill.

Була Седлер звільнена або пішла за власним бажанням, не уточнюється.

За даними CNN, в адміністрації обговорювався перехід Седлер з департаменту комунікації в яке-небудь інше відомство. Водночас The Washington Post повідомляє, що причиною звільнення Седлер стали не самі її висловлювання, а розбіжності з керівництвом через подальшу реакцію.

Про висловлювання Седлер, зроблених на закритій зустрічі з приводу призначення директором ЦРУ Джини Хаспел, стало відомо в травні. Седлер коментувала позицію Маккейна, який виступав проти затвердження Хаспел на посаді.

Після публікацій про це ні Седлер, ні представники Білого дому публічно не висловили жаль з приводу того, що сталося. За даними ЗМІ, Седлер в приватній бесіді вибачилася перед дочкою Маккейна.

" На думку двох джерел, слова були сказані жартома, але присутнім вони не сподобалися. Після слів Седлер в кімнаті відчувався "дискомфорт"; розмова продовжилася без обговорення", - пише The Hill.

Нагадаємо, в липні 81-річний Джон Маккейн переніс операцію з видалення пухлини на головному мозку, яка пізніше була визнана формою гліобластоми.

Раніше сенатор заявляв, що сподівається перемогти хворобу і жити якомога довше, однак розуміє, що "кожне життя мусить закінчуватися так чи інакше".

Сенатор від Арізони з 1987 року, на виборах президента США в 2008 році він був кандидатом від Республіканської партії і програв Бараку Обамі.

Маккейн провів п'ять з половиною років у в'єтнамському полоні, де піддавався тортурам. Був звільнений в 1973 році, після підписання Паризьких мирних угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram