ГоловнаСвіт

Трамп на прохання Кім Кардаш'ян помилував засуджену довічно жінку

Еліс Джонсон була засуджена за транспортування наркотиків.

Трамп на прохання Кім Кардаш'ян помилував засуджену довічно жінку
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп помилував 63-річну Еліс Джонсон, засуджену до довічного ув'язнення за транспортування наркотиків. Про звільнення Джонсон Трампа на особистій зустрічі просила зірка селебріті-шоу Кім Кардаш'ян, повідомляє ВВС.

Зустріч Трампа і Кардаш'ян відбулася в Білому домі в середу, 30 травня. Зокрема вони обговорювали справу Еліс Джонсон, яка вже провела у в'язниці 21 рік за причетність до наркоторгівлі. За даними Axios, про можливе помилування Джонсон Кардаш'ян раніше говорила з зятем Трампа і одним з найбільш впливових радників президента США Джаредом Кушнером.

Джонсон стала шостою людиною, яку помилувано за рішенням Дональда Трампа більш ніж за рік перебування мільярдера в Білому домі. Крім неї, жоден з помилуваних не був засуджений за злочини, пов'язані з наркотиками, а сам Трамп неодноразово говорив про необхідність ввести більш жорсткі покарання для наркокур'єрів і наркоторговців.

Про справу 63-річної афроамериканки стало широко відомо в жовтні 2017 року, коли проект Mic випустив відеоматеріал про її долю. Джонсон, згідно з вердиктом суду, з 1991 по 1994 роки займалася наркобізнесом і мала безпосередній стосунок до контрабанди від 2 до 3 тисяч кілограмів кокаїну.

Раніше Джонсон ніколи не притягувалася до кримінальної відповідальності. Її злочин не були пов'язані з насильством, проте вона отримала довічний вирок без права на дострокове звільнення. Сама Джонсон стверджувала, що вплуталася в наркобізнес, коли від неї пішов чоловік і жінці потрібно було швидко заробити гроші, щоб піклуватися про сім'ю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram