ГоловнаСвіт

Британська поліція відновила хронологію отруєння Скрипалів

У Скотланд-Ярді назвали розслідування одним з найскладніших.

Британська поліція відновила хронологію отруєння Скрипалів
Скотланд-Ярд
Фото: news.met.police.uk

Британські правоохоронці відновили приблизну послідовність подій у день отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки Юлії.

Про це йдеться у звіті на сайті Скотланд-Ярду.

За даними слідства, Юлія Скрипаль прибула в Лондон з Росії 3 березня о 14:00 (за Гринвічем). 4 березня близько 9 години ранку автомобіль Скрипаля бачили на Лондон-роуд, Черчілль-вей-Норт і Вілтон-роуд у Солсбері. О 13:30 машину помітили на Девізес-роуд - вона прямувала в центр.

О 13:40 Скрипалі припаркувалися і вирушили в паб Bishops Mill, а о 14:20 прийшли обідати в ресторан Zizzi, з якого вийшли о 15:35.

О 16:15 в екстрену службу зателефонував місцевий житель. Прибулі на виклик поліцейські знайшли Скрипалів на лавці поблизу ресторану.

У Скотланд-Ярді назвали розслідування одним з найбільших і найскладніших у роботі британської контррозвідувальної поліції.

Нагадаємо, 4 березня Сергія Скрипаля і його дочку Юлію виявили непритомними в Солсбері. Як з'ясувалося, їх отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок", розробленою в СРСР. Британські спецслужби вважають, що отруту виготовили в Росії.

9 квітня Юлію Скрипаль виписали з лікарні і доправили в безпечне місце. Її батька виписали у травні.

Організація із заборони хімічної зброї підтвердила висновки Великобританії про отруєння. Російська влада пояснень про "Новачка" так і не дала, але заявляла про "український слід" речовини, про те, що "Новачок" виготовляли у Великобританії, США, Чехії та Швеції, а зберігали в країнах Балтії. Також у МЗС РФ заявили, що британська влада "зрежисувала" отруєння.

Отруєння призвело до серйозної кризи у відносинах між країнами Заходу і Росією. Великобританія поклала відповідальність за злочин на Москву. Союзники Лондона по ЄС і НАТО підтримали цю позицію. Близько трьох десятків країн оголосили про висилання російських дипломатів на знак солідарності з Британією, Росія відповіла дзеркальними заходами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram