ГоловнаСвіт

Ізраїль завдав 10 авіаударів по об'єктах "Хамас" у секторі Газа

Ізраїльські військові заявили, що у попередні дні члени угруповання здійснили ракетний обстріл їхньої території.

Ізраїль завдав 10 авіаударів по об'єктах "Хамас" у секторі Газа
Фото: EPA/UPG

Авіація Ізраїлю завдала удару по 10 об'єктах угрупування "Хамас" у секторі Газа у відповідь на ракетний обстріл. Про це у Twitter повідомляє прес-служба Армії оборони Ізраїлю.

"Винищувачі Ізраїлю завдали удару по 10 терористичних цілях на 3 ділянках угруповання "Хамас" в секторі Газа. Атака була проведена у відповідь на ракетний обстріл й інші терористичні заходи, організовані угрупованням "Хамас" останніми днями", - написали у прес-службі.

"Під терористичними заходами "Хамаса" передбачалися знищення вибухових пристроїв, спроби перетину кордону і пошкодження прикордонної інфраструктури", - додали ізраїльські військові.

В Армії Ізраїлю заявили, що "Хамас" несе відповідальність за всі загрози, які походять з території сектора Газа, тому "зіткнеться з наслідками своїх дій проти ізраїльських громадян та ізраїльського суверенітету".

Попередні атаки ізраїльської авіації на військові об'єкти угруповання "Хамас" пройшли 17 і 26 травня.

Нагадаємо, протистояння між Ізраїлем і Палестиною перейшло в активну фазу на тлі 70-ї річниці утворення Ізраїлю, а також після того, як стало відомо, що США перенесуть своє посольство з Тель-Авіва до Єрусалима.

Ізраїль вважає це місто своєю столицею, східну частину якого країна захопила в 1967 році під час Шестиденної війни. Палестинці прагнуть зробити східну частину Єрусалима столицею своєї майбутньої держави.

У зв'язку з цим на адміністративному кордоні сектора Газа відбулися зіткнення, в яких, за даними палестинського мінохоронздоров'я, загинули близько 60 осіб, 2700 - отримали травми.

Ізраїль пояснив дії своєї армії захистом власних кордонів. США заявили, що зіткнення були спричинені підступним і послідовним підбурюванням палестинців з боку угруповання "Хамас".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram