ГоловнаСвіт

Уперше в історії прем'єром Іспанії став атеїст

Складаючи присягу, Санчес попросив прибрати Біблію і хрест.

Соціаліст Педро Санчес став новим прем'єр-міністром Іспанії. Санчес став першим атеїстом в історії країни на посаді голови уряду. Складаючи присягу, він попросив, щоб на цій церемонії не було традиційних у таких випадках хреста і Біблії, передає ВВС.

46-річний лідер соціалістів отримав підтримку шести інших іспанських партій і зайняв місце Маріано Рахоя, який пішов з прем'єрської посади після корупційного скандалу. Санчес має намір керувати урядом щонайменше два роки, що залишилися до наступних парламентських виборів.

Протягом короткої церемонії присяги в королівській резиденції в Мадриді Педро Санчес пообіцяв виконувати свої обов'язки, керуючись совістю і честю, залишатися лояльним королеві і захищати конституцію країни як її основний закон.

Санчес став ініціатором усунення з посади попереднього прем'єра Рахоя. Саме він домігся в парламенті країни голосування, що оголосило вотум недовіри Маріано Рахою.

Причиною став гучний скандал навколо секретного виборчого фонду Народної партії, яким вона користувалася з 1999 по 2005 рік.

Рахой став першим в сучасній історії Іспанії прем'єром, якому парламент оголосив вотум недовіри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram