ГоловнаСвіт

США заблокували резолюцію Радбезу ООН про захист палестинців від сил Ізраїлю

Представниця США назвала формулювання резолюції "морально збанкрутілим однобоким підходом".

США заблокували резолюцію Радбезу ООН про захист палестинців від сил Ізраїлю
Фото: пресс-служба президента

США заблокували кувейтський проект резолюції Радбезу ООН щодо палестино-ізраїльського конфлікту, в якому засуджується використання Ізраїлем сили проти палестинців. Про це повідомляє Reuters.

"З 15 членів Радбезу ООН 10 проголосували "за", включаючи Росію і Францію. Четверо, серед яких Великобританія, утрималися. США стали єдиними, хто проголосував проти цієї резолюції", - йдеться в повідомленні.

За словами постійного представника США при ООН Ніккі Хейлі, проект резолюції підриває зусилля зі встановлення миру в близькосхідному регіоні, а його формулювання є "морально збанкрутілим однобоким підходом".

Щоб прийняти резолюцію, їй потрібно набрати дев'ять голосів "за" за умови, що жоден з постійних членів Радбезу - США, Великобританія, Франція, Росія, Китай - не проголосують "проти".

Нагадаємо, 30 березня палестинці почали багатоденну акцію протесту "Великий день повернення". Ізраїльтяни стягнули до сектору Газа значні підкріплення в зв'язку з протестами. В результаті зіткнень з ізраїльськими військовими з 30 березня були вбиті щонайменше 87 палестинців, понад 12 тисяч осіб отримали поранення.

29 травня Ізраїль почав військову операцію в секторі Газа. У Раді ООН з прав людини раніше заявляли, що створять незалежну комісію з розслідування "передбачуваних порушень міжнародного гуманітарного права" і прав людини при зіткненнях між палестинцями-демонстрантами і армією Ізраїлю в секторі Газа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram