ГоловнаСвіт

Влада Москви не дозволила провести акцію підтримки Сенцова

Глобальну акцію #SaveOlegSentsov анонсовано на 2 червня.

Влада Москви не дозволила провести акцію підтримки Сенцова
Фото: Макс Левин

Московська влада відмовилася погодити акцію підтримки українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії за звинуваченням у тероризмі, який оголосив безстрокове голодування.

Про це повідомила організаторка акції письменниця Аліса Ганієва у Фейсбуці.

2 червня активісти планували провести в центрі Москви глобальну акцію #SaveOlegSentsov, але влада міста заборонила захід, пославшись на те, що його учасники "будуть заважати городянам і порушуватимуть їхні права".

"Жодної альтернативи організаторам акції в префектурі Центрального адміністративного округу не запропонували", - додала Ганієва, зазначивши, що акцію все одно планують провести.

Фото: facebook.com/alisa.ganieva.1

Нагадаємо, 2015 року Сенцова засудили до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі. За версією слідства, він створив у Криму групу, яка вже нібито скоїла два напади і готувала ще. Інший обвинувачений у справі, Олександр Кольченко, отримав 10 років колонії.

16 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ і анексованому Криму. Він заявив, що має намір голодувати до своєї смерті або до звільнення 64 політв'язнів.

29 травня Сенцов почав отримувати підтримувальну терапію. Того самого дня українська омбудсменка Людмила Денісова звернулася до радника президента РФ з проханням посприяти її візиту до Сенцова. Російська омбудсменка Тетяна Москалькова також пообіцяла відвідати Сенцова, проте пізніше заявила, що не зможе зробити це через розлив річки і поговорить із ним за допомогою відеозв'язку.

Раніше активісти руху #SaveOlegSentsov анонсували на 1 і 2 червня масштабну акцію на його підтримку. "У різних містах по всьому світу ми виставимо "червону картку" режиму Путіна, який незаконно утримує людей за ґратами. Кремль, який готується прийняти чемпіонат світу з футболу, повинен звільнити Олега Сенцова й інших", - йдеться в анонсі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram