ГоловнаСвіт

Чоловік застрелив двох поліцейських і цивільного в бельгійському Льєжі (оновлено)

Ще двох правоохоронців поранено.

Чоловік застрелив двох поліцейських і цивільного в бельгійському Льєжі (оновлено)
Фото: facebook/michel.wilmet.9

У бельгійському місті Льєж озброєний чоловік сьогодні застрелив двох поліцейських, ще двоє отримали поранення. Про це повідомляє місцеве видання RTBF з посиланням на джерела.

За попередньою інформацією, він узяв у заручниці жінку. Нападника застрелили правоохоронці.

Причину нападу з'ясовують.

За інформацією Reuters, у результаті стрілянини загинув один перехожий. "Антитерористичний кризовий центр Бельгії стежив за ситуацією", - сказав міністр внутрішніх справ Ян Джамбон. За його словами, було незрозуміло, що стало причиною інциденту.

Оновлення. За даними телеканалу RTBF, стрілець відбував покарання у в'язниці Лентін у Льєжі і пішов у відпустку, з якої мав 28 травня повернутися. Йдеться про 36-річного Бенджаміна Ерманна, вихідця з міста Рошфор у провінції Намюр. Його засудили за крадіжку і торгівлю наркотиками, при цьому чоловік вважався психічно нестійким, оскільки походив зі складної сім'ї. За даними поліції, він став прихильником радикальних поглядів після того, як потрапив у в'язницю, зазначає видання La Libre.

За попередніми даними, вранці 29 травня озброєний ножем Ерман напав на співробітників поліції, вбив одного, заволодів його табельною зброєю і застрелив іншого. Потім він відкрив вогонь по машині, які що проїжджала повз, і вбив пасажира. Стрільця ліквідували прибулі на місце події правоохоронці.

Нагадаємо, 13 травня 2018 року в результаті нападу з ножем у центрі Парижа загинула одна людина, поранено вісьмох осіб. Нападником виявився виходець із Чечні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram