ГоловнаСвіт

Столтенберг: Росія повинна визнати відповідальність за катастрофу MH17

"Я згоден з оцінками уряду Нідерландів щодо "Боїнга"".

Столтенберг: Росія повинна визнати відповідальність за катастрофу MH17
Йенс Столтенберг
Фото: nato.int

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що згоден з висновками міжнародної слідчої групи про причетність Росії до катастрофи малайзійського "Боїнга" на сході України влітку 2014 року.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я згоден з оцінками уряду Нідерландів щодо малайзійського "Боїнга": Росія повинна визнати відповідальність", - сказав на сесії Парламентської асамблеї НАТО в Варшаві Столтенберг, слова якого наводить у понеділок офіційний представник альянсу Оана Лунгеску.

Столтенберг, говорячи про відносини з Росією, наголосив на необхідності уникати інцидентів між альянсом і Російською Федерацією.

"Навіть, якщо ми не віримо в кращі взаємини з Росією в недалекому майбутньому, як мінімум нам необхідно пристосовуватися до цих важких відносин. Оскільки нам потрібно уникати інцидентів", - сказав генсек НАТО.

Він повідомив, що на саміті НАТО в липні "буде розглянута ініціатива про готовність з метою нарощування можливостей альянсу в зміцненні його військ і стримування будь-якої загрози".

"Я вважаю, що саміт у Брюсселі зробить акцент на наступних діях. Оскільки ми зосереджуємося не тільки на нашій військовій присутності, ми також повинні зосередитися на вмінні переміщати наші сили. Ми обговорюємо готовність сил, які повинні незабаром діяти", - сказав Столтенберг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram