ГоловнаСвіт

Дуда назвав Росію найсерйознішою загрозою глобальному світу

"Кремль дозволяє собі робити замахи при використанні хімічної зброї та втручатися в демократичні процеси".

Дуда назвав Росію найсерйознішою загрозою глобальному світу
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Анджей Дуда під час Парламентської асамблеї НАТО у Варшаві заявив, що Росія становить найсерйознішу загрозу глобальному світу. За його словами, ключем до гарантування безпеки євроатлантичного регіону є зв'язки між Європою і Північною Америкою.

Про це повідомляє "Радіо Польща".

Голова Польщі наголосив, що необхідно прагнути до зміцнення цих зв'язків, а також зазначив, що найкращою інвестицією США в світі є стабільність і безпека в Європі. "Для всіх нас важливий розвиток політики безпеки і оборонної співпраці в Євросоюзі, а також розвиток співпраці ЄС зі США. Зміцнення обороноздатності європейських держав розширює можливості всього Північноатлантичного альянсу, в тому числі США", - сказав польський президент.

Дуда зазначив, що Росія становить найсерйознішу загрозу безпеці Європи і світу. "Напад на Грузію в 2008 році, а також незаконна анексія Криму та військова інтервенція в Україні в 2014 році показують, які реальні наміри Росії. Події останніх днів довели, що Кремль дозволяє собі робити замахи при використанні хімічної зброї на території держав НАТО і втручатися в демократичні процеси", - сказав він.

За словами Анджея Дуди, другою серйозною загрозою є дестабілізація ситуації на південних кордонах НАТО, де діють терористичні угруповання, які загрожують усій Європі.

Нагадаємо, в березні радник президента України Володимир Горбулін назвав путінську Росію загрозою "абсолютно всім країнам колишнього СРСР ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram