ГоловнаСвіт

Путін пообіцяв не балотуватися в президенти втретє поспіль

«Зараз у мене другий термін поспіль»

Путін пообіцяв не балотуватися в президенти втретє поспіль
Фото: EPA/UPG

Володимир Путін пообіцяв не порушувати Конституцію Росії, яка забороняє займати пост президента більш як два терміни поспіль, пише Медуза.

«Я завжди строго дотримувався і дотримуюся Конституції Російської Федерації», - сказав Путін, відповідаючи на питання журналістів на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

Президент Росії пояснив, що в Конституції «ясно прописано - не більше двох термінів поспіль».

«Зараз у мене другий термін поспіль», - зазначив він.

«Як ви пам'ятаєте, я був двічі до цього президентом, а потім покинув посаду президента, тому що Конституція не дозволяла обиратися втретє. От і все. Я маю намір дотримуватися цього правила і в майбутньому», - додав голова РФ.

Володимир Путін був президентом Росії два терміни в 2000-2008 роках, а потім на чотири роки зайняв пост прем'єр-міністра. У 2008 році Держдума прийняла поправку до Конституції про збільшення президентського терміну з чотирьох до шести років. У 2012 році Путін пішов на третій, тепер уже шестирічний, термін. У 2018 році він знову виграв вибори.

На початку травня 2018 року парламент Чечні вніс до Держдуми поправку до Конституції, яка дозволяє одній людині займати пост президента три терміни поспіль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram