ГоловнаСвіт

Великобританія заявила про зв'язок Вована і Лексуса з Кремлем після їхнього дзвінка Борису Джонсону

"Вони добилися тільки того, що виставили росіян ще дурнішими, ніж ми знали".

Великобританія заявила про зв'язок Вована і Лексуса з Кремлем після їхнього дзвінка Борису Джонсону
Мэр Лондона Борис Джонсон
Фото: EPA/UPG

У Великобританії заявили про зв'язок російських пранкерів Вована і Лексуса (Володимир Кузнєцов та Олексій Столяров) з Кремлем після того, як вони зателефонували міністру закордонних справ Борису Джонсону від імені нового прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна.

Про це пише Bloomberg.

Телефонна розмова відбулася 8 травня. Упродовж 18 хвилин пранкери встигли обговорити з Джонсоном отруєння російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля, хімічну атаку в Сирії. Британський міністр припинив розмову після того, як пранкери розповіли йому про антидот "Опохмел", який нібито приймає президент України Петро Порошенко, і порадили Джонсону теж його приймати.

Два британських чиновники заявили агентству, що в Лондоні сприймають цей дзвінок як спробу Кремля зберегти обличчя в зв'язку зі справою Скрипалів.

"Це була спроба виставити нас посміховиськом, але сталося навпаки. Вони добилися тільки того, що виставили росіян ще дурнішими, ніж ми знали", - сказав, своєю чергою, заступник Джонсона Алан Данкан, який безпосередньо передав трубку міністрові.

Міністерство закордонних справ Великобританії опублікувало заяву, в якій сказано, що Борис Джонсон зрозумів, що його розігрують і поклав трубку. "Застосування хімічної зброї в Солсбері та Сирії, а також останні події у Вірменії - серйозні речі. Така дитяча поведінка свідчить про легковажність того, хто телефонував, і тих, хто стоїть за ним", - йдеться в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram