ГоловнаСвіт

Московський суд заарештував прес-секретаря Навального на 25 діб

Для Кіри Ярмиш призначили адміністративне покарання за організацію мітингу "Він нам не цар".

Московський суд заарештував прес-секретаря Навального на 25 діб
Кира Ярмыш
Фото: twitter.com/Kira_Yarmysh

Тверський суд Москви призначив 25 діб адміністративного арешту прес-секретарю Олексія Навального Кірі Ярмиш.

Про це вона повідомила в своєму мікроблозі Twitter.

22 травня Ярмиш затримали в ОВД "Тверське", де на неї склали протокол за "повторне порушення порядку організації протестного мітингу "Він нам не цар" у центрі Москви".

"25 діб - це дурниця, коли знаєш, що правий, і з тобою підтримка стількох людей. Усім щасливо залишатися, побачимося на апеляції)", - написала прес-секретар у Twitter.

За її словами, їй призначили адміністративне покарання за два твіти від 12 квітня (анонси акції, - ред.).

За організацію мітингів поліція вже притягла до адміністративної відповідальності 28 співробітників Фонду боротьби з корупцією та членів штабів Навального, пише "Медуза". Так, по 30 діб арешту отримали ведучий каналу "Навальний Live" Руслан Шаведдінов і колишній координатор московського штабу Сергій Бойко.

Засновника - самого Навального - також було затримано 5 травня на Пушкінській площі в Москві. На нього склали два протоколи, за якими було засуджено на 30 і 15 діб арешту відповідно. 23 травня Мосміськсуд підтвердив арешт Навального, відхиливши апеляцію його захисту. До судового засідання, призначеного на 11 травня, його відпустили додому.

Нагадаємо, акція "Він нам не цар" була приурочена до четвертої інавгурації Володимира Путіна. Під час неї по всій Росії було затримано 1600 осіб. Дії російських силовиків засудили Євросоюз, США та Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram