ГоловнаСвіт

Цукерберг попросив вибачення перед європейцями за недоліки Facebook

Зараз соцмережею користуються близько 400 млн жителів Європи.

Цукерберг попросив вибачення перед європейцями за недоліки Facebook
Фото: EPA/UPG

Під час зустрічі з європейськими депутатами засновник Facebook Марк Цукерберг попросив вибачення за недоліки соцмережі, передає ВВС.

"Протягом останніх років ми не зробили достатньо, щоб запобігти використання розроблених нами інструментів не на користь, а на шкоду. Йдеться про фейкові новини, іноземне втручання у вибори чи про дезінформацію, ми не сприймали нашу відповідальність досить широко", - заявив Цукерберг в Європейському парламенті.

За його словами, 2016 року у Facebook занадто повільно ідентифікували російський вплив на президентські вибори у США.

"У той час ми були зосереджені на більш традиційних кібератаках. Ми виявляли їх і повідомляли користувачам. Але ми не були готові до координованих операцій з дезінформації, про які ми знаємо тепер", - заявив Цукерберг.

Він повідомив, що до кінця цього року Facebook подвоїть кількість фахівців, які працюють над тим, щоб зробити соцмережу безпечною для користувачів, додавши, що ця безпека важливіша, ніж прибутки компанії.

За словами Цукерберга, зараз користуються соцмережею близько 400 млн європейців. Загалом по Європі в планах Facebook збільшити кількість працівників до 10 тисяч у 12 європейських містах.

Разом з тим Facebook вивів понад 1,5 млрд користувачів з-під юрисдикції своєї штаб-квартири в Ірландії, перевівши їх у США, щоб уникнути дорогих юридичних процедур, пов'язаних з порушенням європейського законодавства щодо захисту даних.

Спочатку планувалося, що зустріч Марка Цукерберга з європейськими парламентарями повинна відбуватися за закритими дверима. Після обговорення розбіжностей щодо закритого слухання парламентські чиновники і компанія вирішили, що зустріч Європарламенту з генеральним директором Facebook транслюватиметься у прямому ефірі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram