ГоловнаСвіт

Абрамовичу доведеться довести походження грошей для продовження британської візи (оновлено)

Оточення олігарха вважає, що на ньому відпрацьовують нові правила видачі віз.

Абрамовичу доведеться довести походження грошей для продовження британської візи (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Російський олігарх Роман Абрамович муситиме довести походження грошей для продовження британської візи, пише BBC.

За даними The Guardian, британський уряд вирішив, що жорсткість правил отримання інвесторської візи Tier 1 буде застосовано і для тих, хто отримує її не вперше, хоч і відмовився коментувати конкретний випадок з російським бізнесменом.

Джерела Times в оточенні 51-річного бізнесмена розповіли, що він мав візу Tier 1 Investor, яку видають у разі інвестицій від 2 мільйонів фунтів (2,7 млн доларів) в економіку країни.

Подаючись на таку візу, заявник може скористатися "суперпреміальним" сервісом, який разом із візовим збором коштує трохи більше ніж 12 тисяч фунтів стерлінгів (16 тисяч доларів). З таким обслуговуванням рішення стосовно візи обіцяють прийняти протягом 24 годин.

З 2015 року британська влада може відмовити в інвесторській візі, якщо виникають підозри, що заявник отримав гроші незаконно. Після введення цих правил подача на такі візи скоротилася на 84%.

Разом із тим поки що незрозуміло, чи підозрюють російського бізнесмена в чомусь незаконному і чи потрапив він під посилені перевірки, про які заявляли в МВС Британії після отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у березні цього року. Відомство тоді пообіцяло уважніше вивчити візи 700 багатих росіян.

Близькі до Абрамовича джерела Financial Times, однак, вважають, що саме на ньому хочуть випробувати нові правила.

Нагадаємо, що через проблеми з британською візою Абрамовичу, якому належить лондонський ФК "Челсі", довелося пропустити фінал Кубка Англії.

Оновлення. Для повернення візи Абрамовичу доведеться пояснити британській владі походження своїх статків, який оцінюють у 12,6 млрд дол., що дозволяє російському олігархові входити в топ-15 найбагатших жителів Великобританії.

Однак "нові правила отримання візи вимагають підтвердження, що статки заявника зароблено законним шляхом. Нинішня ситуація не означає проведення розслідування проти Абрамовича", - пише The Telegraph.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram