ГоловнаСвіт

З початку року в американських школах щотижня відбувається стрілянина

Статистика по США найсумніша серед усіх розвинених країн світу.

З початку року в американських школах щотижня відбувається стрілянина
Фото: edition.cnn.com

Більш ніж 250 випадків стрілянини в школах зафіксовано у Сполучених Штатах за останні 9,5 років, повідомляє телеканал CNN із посиланням на власне розслідування.

"З 1 січня 2009 року в США відбулося не менш ніж 288 випадків стрілянини в школах. Це в 57 разів більше, ніж в інших шести країнах "великої сімки", - сказано в повідомленні.

У Канаді і у Франції з січня 2009 року по травень 2018 року було зафіксовано два випадки стрілянини на території шкіл, у Німеччині - один. Повідомлень про стрілянину в школах Великобританії, Італії та Японії не надходило за цей період.

Телеканал порівняв дані з іншими країнами, які не входять у G7: у Мексиці сталося вісім випадків стрілянини в школах, в Індії - п'ять, Афганістані - три, Китаї, Туреччині та Росії - один.

Телеканал зазначає, що "стрілянина в школі - це реальність в Америці, в середньому (вона відбувається) раз на тиждень тільки цього року".

CNN порахував тільки ті випадки стрілянини на території шкіл, у результаті яких принаймні одна людина отримала травму (крім стрільця).

Нагадаємо, 19 травня жертвами стрілянини у школі міста Санта-Фе в Техасі стали щонайменше вісім учнів, повідомив місцевий телеканал KHOU 11. Число поранених невідоме.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram