ГоловнаСвіт

Парагвай переніс посольство в Ізраїлі до Єрусалима

Це третє посольство, що відкрилося в Єрусалимі.

Парагвай переніс посольство в Ізраїлі до Єрусалима
Фото: EPA/UPG

Парагвай переніс своє посольство в Ізраїлі з Тель-Авіва в Єрусалим, статус якого є однією з головних проблем в ізраїльсько-палестинських відносинах.

Як повідомляє Newsru.co.il, на церемонії відкриття нового посольства були президент Парагваю Орасіо Картес і голова уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Дипломатична місія Парагваю розташована неподалік від посольства Гватемали. Це третє посольство, що відкрилося в Єрусалимі.

Нетаньяху подякував президенту Парагваю за відкриття посольства. "Спасибі тобі, Орасіо. Це великий день для Ізраїлю, великий день для Парагваю і великий день для нашої дружби. Парагвай під твоїм керівництвом зробив сміливі кроки на міжнародній арені і відмовився підтримати брехню проти Ізраїлю. Ми ніколи цього не забудемо", - заявив ізраїльський прем'єр.

Нагадаємо, 14 травня в Єрусалимі відбулося відкриття посольства США, 16 травня - посольства Гватемали. Перенести посольство країни в столицю Ізраїлю планує і влада Гондурасу.

Ізраїль вважає весь Єрусалим своєю столицею, тоді як палестинці бачать Східний Єрусалим столицею майбутньої палестинської держави. Статус Єрусалима довгий час вважається однією з останніх великих проблем, які необхідно врегулювати при укладанні будь-якої ізраїльсько-палестинської мирної угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram