ГоловнаСвіт

У Греції побили мера другого за величиною міста

Після НП меру довелося провести ніч у лікарні.

Мера грецьких Салонік Янніса Бутаріса на акції пам'яті жорстоко побила група націоналістів. 75-річний градоначальник дістав удари в голову й ноги.

Після НП меру довелося провести ніч у лікарні, передає ВВС.

Бутаріс, добре відомий своїми антинаціоналістичними поглядами, 19 травня вдень приїхав узяти участь у пам'ятній церемонії з нагоди роковин убивства етнічних греків турками в ході Першої світової війни.  

Фото: EPA/UPG

За заявою голови міської ради Салонік Каліпсо Гули, група людей вимагала, щоб Бутаріс покинув церемонію в пам'ять про так званий "Понтійський геноцид" (це було навмисне фізичне знищення корінного грецького населення історичного Понта, вчинене урядом младотурків і продовжене кемалістами в період 1914-1923 років у Османській імперії).

Гула розповів, що кілька чоловіків кидали в мера міста пляшки й завдавали ударів по голові й ногах, у результаті Бутаріс упав. Помічники мера допомогли йому втекти від нападників і відвезли його до лікарні, де він перебував цілу ніч із суботи на неділю.  

Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас назвав нападників "праворадикальними хуліганами, які повинні понести відповідальність за свої дії". У лівій правлячій партії країни СІРІЗА те, що сталося, назвали "фашистською спробою залякати мера".

Як повідомлялося, на захід з нагоди Дня Перемоги в Салоніках запросили "представника Новоросії".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram