ГоловнаСвіт

Понад тисячу ісламістів з Німеччини виїхали воювати на боці ІДІЛ

Число осіб, які виїхали з ФРН у райони бойових дій, зросло.

Понад тисячу ісламістів з Німеччини виїхали воювати на боці ІДІЛ
Фото: islam-today.ru

З Німеччини в напрямку Сирії та Іраку виїхало понад тисячу джихадистів. Більш як  половина з них мають громадянство ФРН. Це випливає з відповіді уряду за запит парламентської фракції Лівої партії, передає Німецька хвиля.

Названі цифри означають, що число осіб, які виїхали з ФРН у райони бойових дій, знову зросло, проте значно менше, ніж два роки тому.

З повідомлення також випливає, що з 2013 року 243 прихильники Курдської робітничої партії (КРП) і Курдських загонів самооборони (PYD) виїхали з Німеччини, щоб надати підтримку міжнародній коаліції, яка веде боротьбу з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Сама КРП також уважається в Німеччині терористичною організацією.

У Сирії, Іраку й Туреччині під вартою перебувають десятки німецьких ісламістів. Багато інших, зокрема жінки й діти, вже повернулися до Німеччини.

При формуванні нового уряду Німеччини після парламентських виборів 2017 року блок консервативних партій ХДС/ХСС і соціал-демократи в коаліційній угоді зафіксували, що джихадисти з подвійним громадянством, які виїжджали в гарячі точки, мають бути позбавлені громадянства ФРН, якщо доведено, що вони брали участь у бойових діях на боці терористичного угруповання.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram