ГоловнаСвіт

Дерипаска пішов з ради директорів найбільшого акціонера "Русала"

В En+ Group намагаються вийти з-під санкцій США.

Дерипаска пішов з ради директорів найбільшого акціонера "Русала"
Фото: suchkov.net

Російський бізнесмен Олег Дерипаска вирішив вийти зі складу ради директорів групи компаній En+ Group, яка є найбільшим акціонером алюмінієвої компанії "Русал", передає Німецька хвиля.

На сайті En+ Group повідомляється, що в п'ятницю, 18 травня, на засіданні ради директорів, наприкінці якого його голова Григорій Баркер прийняв відставку Дерипаски, одноголосно були ухвалені пропозиції щодо виходу з-під санкцій En+ та її дочірніх компаній.

Зазначається, що мета так званого плану Баркера - знизити частку Дерипаски до менш ніж 50 відсотків і припинити його вплив на раду шляхом призначення нових членів, у результаті чого більшість виявиться у незалежних директорів, пояснюється в повідомленні. Після засідання Баркер підтвердив зобов'язання Дерипаски не балотуватися у раду директорів "Русала".

На початку квітня США на підставі "Кремлівської доповіді" ввели санкції проти низки російських бізнесменів, чиновників і компаній. Під обмежувальні заходи, зокрема, потрапили "Русал" і En+ Олега Дерипаски. Мінфін США 23 квітня допустив можливість пом'якшення санкцій проти "Русала", якщо Дерипаска перестане контролювати компанію.

Тоді ж група компаній En+, яка є контрольним акціонером "Русала", повідомила, що Дерипаска погодився покинути її раду директорів і готовий скоротити свою частку в ній до менш ніж 50 відсотків. Але в Мінфіні США заявили, що сам собою цей крок не є підставою для виведення компанії з-під санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram