ГоловнаСвіт

У Сенаті США підтвердили "широкомасштабне" втручання Росії у вибори

Комітет з питань розвідки незабаром оприлюднить свої висновки.

У Сенаті США підтвердили "широкомасштабне" втручання Росії у вибори
Фото: betterworldcampaign.org

Комітет Сенату з питань розвідки підтвердив висновки американського розвідувального співтовариства, що РФ доклала "безпрецедентні зусилля" для широкомасштабного втручання у вибори президента США.

Про це йдеться у спільній заяві сенаторів Річарда Берра і Марка Ворнера, які очолюють комітет, передає Укрінформ.

"Немає сумнівів у тому, що Росія доклала безпрецедентні зусилля, щоб втрутитися у наші вибори 2016 році", - заявив республіканець Берр.

Він зазначив, що одним з головних завдань у розслідуванні його комітету була оцінка роботи розвідувального співтовариства США, що відразу після виборів вказало на Росію.

"Співробітники Комітету провели 14 місяців, переглянувши джерела, методи та аналітичну роботу, і ми не бачимо жодних підстав суперечити цим висновками", - сказав сенатор Берр. Він наголосив, що вже незабаром Комітет оприлюднить свої висновки і рекомендації.

За словами віце-голови Комітету Марка Ворнера, розвідувальні структури США спрацювали дуже добре.

"Після ретельного огляду наші співробітники дійшли згоди, що висновки розвідувального співтовариства були детальними й точними. Зусилля Росії були широкомасштабними, технічно складними і схвалені розпорядженням самого президента Путіна з метою підтримки Дональда Трампа і перешкоди Гілларі Клінтон", - наголосив правник.

Він заявив, що розуміння цих методів дозволить "захистити демократію від майбутніх загроз". У зв'язку з цим в середу Комітет з питань розвідки Сенату США проводить закриті слухання з колишніми керівниками Національної розвідки, ЦРУ та Агентства національної безпеки США.

Нагадаємо, раніше у травні Комітет з розвідки оприлюднив першу порцію публікацій "фабрики тролів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram