ГоловнаСвіт

В удмуртському селищі втретє за сім років здетонували снаряди

Вибухають боєприпаси, які залишилися з минулого разу.

В удмуртському селищі втретє за сім років здетонували снаряди
Фото: ГУ МЧС России по Удмуртской Республике

Близько двох тисяч жителів удмуртського селища Пугачов у Росії евакуюють зі своїх будинків через вибухи боєприпасів. Детонація викликана природними пожежами в зоні, де ще після вибухів на складі боєприпасів у 2011 році залишилося безліч снарядів.

Перекрито рух автотрасою і залізницею від села Мала Пурга до Іжевська. З військового містечка поблизу селища Пугачов вивозять людей, пише "Бі-бі-сі".

Місцева влада рекомендувала жителям не користуватися дорогами поблизу місця вибухів.

Причиною вибухів, за словами голови Удмуртії Олександра Бречалова, став спалах трави на території колишньої військової частини, де залишилися снаряди. Для гасіння вогню викликали 28 пожежних машин. Окрім того, в регіон відправлять пожежний літак-амфібію і вертоліт.

У 2011-му в селищі Пугачов вибухнув артилерійський арсенал міністерства оборони Росії. Тоді загинув один солдат, поранення отримали близько 100 осіб. Вибухи тривали більш ніж добу: постраждали близько 3 тисяч житлових будинків і 28 тисяч осіб були евакуйовані.

Снаряди, що розлетілися під час вибуху складу, залишилися в землі і час від часу детонували поодинці, в основному в сезон, коли починають горіти ліси і польова трава. Зокрема, в 2015 році в Пугачові сталося кілька вибухів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram