ГоловнаСвіт

Гватемала першою після США перенесла посольство в Ізраїлі в Єрусалим

"Народи Ізраїлю і Гватемали є братами".

Гватемала першою після США перенесла посольство в Ізраїлі в Єрусалим
Фото: EPA/UPG

У середу, 16 травня, в Єрусалимі відбулася церемонія відкриття посольства Гватемали в Ізраїлі. Раніше воно розміщувалося в Тель-Авіві.

Як зазначає newsru.co.il, Гватемала стала першою державою, яка наслідувала приклад США і перенесла посольство в Єрусалим. У церемонії відкриття взяли участь прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу і члени його уряду, а також президент Гватемали Джиммі Моралес.

Нетаньягу пообіцяв Моралесу, що Гватемала буде першою країною, яку він відвідає під час наступного візиту в Латинську Америку. Президент Гватемали, своєю чергою, сказав, що "народи Ізраїлю і Гватемали є братами".

Нагадаємо, 14 травня в Єрусалимі відбулося відкриття посольства США. У найближчі дні в столиці відкриється посольство Парагваю. Перенести посольство країни в столицю Ізраїлю планує також влада Гондурасу.

Ізраїль вважає весь Єрусалим своєю столицею, тоді як палестинці бачать Східний Єрусалим столицею майбутньої палестинської держави. Статус Єрусалима тривалий час вважається однією з останніх великих проблем, які необхідно врегулювати під час укладання будь-якої ізраїльсько-палестинської мирної угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram