>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Журналісту Зеппельту дали візу на ЧС-2018 у Росії і хочуть допитати в Слідкомі

Викривач допінгу в російському спорті може в'їхати в країну, принаймні на час чемпіонату.

Журналісту Зеппельту дали візу на ЧС-2018 у Росії і хочуть допитати в Слідкомі
Фото: dw.com

Голова МЗС Німеччини Хайко Мас повідомив, що Москва пішла на поступки: журналіста ARD Хайо Зеппельта, відомого своїми викривальними фільмами про допінг в російському спорті, пустять у РФ. У Слідчому комітеті РФ заявили, що хочуть допитати його у справі про допінг, повідомляє Немецкая волна.

"Російська сторона щойно повідомила, що Хайо Зеппельт може в'їхати в країну, принаймні на час чемпіонату. Ми продовжуємо боротися за свободу преси", - написав Мас у твіттері.

У Росії збираються викликати Хайо Зеппельта на допит, повідомила офіційний представник Слідчого комітету Світлана Петренко.

"У разі, якщо Хайо Зеппельт виявиться на території Російської Федерації, Слідчий комітет знову вживе заходів до його допиту за обставинами, які йому стали відомі під час підготовки документального фільму про нібито зловживання російськими спортсменами", - заявила Петренко "Інтерфаксу".

Зеппельт протягом багатьох років займається проблемою допінгу в світовому спорті. Крім іншого, журналіст також розповів про допінгову систему в Росії, яка, імовірно, функціонувала за участю держави. Викриття Зеппельта привели до усунення російських атлетів від участі в міжнародних змаганнях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram