ГоловнаСвіт

КНДР і Південна Корея узгодили зустріч на високому рівні 16 травня

Делегації Пхеньяна і Сеула планують обговорити імплементацію досягнутих раніше домовленостей.

КНДР і Південна Корея узгодили зустріч на високому рівні 16 травня
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

Південна Корея і КНДР домовилися провести переговори на високому рівні в середу, 16 травня.

Про це повідомляє агентство Yonhap з посиланням на південнокорейське Міністерство об'єднання.

Зустріч пройде в прикордонному селі Пханмунджом, де 27 квітня пройшов історичний саміт лідерів двох держав. Делегації Пхеньяна і Сеула планують обговорити імплементацію досягнутих раніше домовленостей, зокрема про повне ядерне роззброєння на Корейському півострові.

КНДР на переговорах представлять 29 делегатів на чолі з головою Комітету з мирного возз'єднання країни Рі Сон Гвоном. Південнокорейську делегацію з п'яти представників очолить міністр об'єднання Чо Мьон Гьон.

Сеул і Пхеньян далі роблять кроки на зближення. 4 травня стало відомо, що вони узгодили свої часові пояси і КНДР перейде на єдиний з Південною Кореєю час. Тоді ж Північна Корея подала заявку до Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) з проханням відкрити авіамаршрути в Південну Корею.

27 квітня, під час міжкорейської зустрічі на найвищому рівні в прикордонному селі Пханмунджом, лідер КНДР Кім Чен Ин і президент Південної Кореї Мун Чже Ін домовилися про повне ядерне роззброєння на Корейському півострові, а також про офіційне закінчення стану війни, в якому обидві країни перебувають з часів корейського конфлікту початку 1950-х років. Після саміту стало відомо, що Пхеньян має намір ще протягом травня закрити північнокорейський випробувальний ядерний полігон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram