ГоловнаСвіт

Кількість загиблих у сутичках в секторі Газа зросла до 59

Ізраїль пояснив дії армії захистом своїх кордонів.

Число жертв у результаті сутичок між палестинськими демонстрантами й ізраїльськими військами на кордоні сектора Газа збільшилося до 59 осіб.

Про це повідомляє The Jerusalem Post із посиланням на Міністерство охорони здоров'я сектора Газа. Раніше повідомляли про 52 загиблих.

У Міністерстві додали, що потягом протестів було поранено близько 3 тис. палестинців.

Акції протесту, які призвели до сутичок, почалися в секторі Газа на тлі 70-ї річниці утворення Ізраїлю. Крім того, однією з причин активізації протестів стало перенесення американського посольства з Тель-Авіва до Єрусалима.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пояснив дії військовослужбовців країни в секторі Газа "обов'язком захищати свої кордони".

Вашингтон поклав на "Хамас" відповідальність за загибель людей під час сутичок. США також особливо відзначили право Ізраїлю на самооборону. Росія ж висловила стурбованість у зв'язку із ситуацією в секторі Газа. Російське МЗС підкреслило, що застосування сили до цивільного населення в секторі Газа є "абсолютно неприйнятним". Відомство закликало також розслідувати інциденти, які призвели до загибелі людей.

Туреччина у зв'язку з подіями в секторі Газа відкликає своїх послів у США та в Ізраїлі для консультацій, заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Він також назвав дії Ізраїлю щодо палестинців геноцидом, а сам Ізраїль - терористичною державою.

Кувейт подав запит про екстрене засідання Радбезу ООН у зв'язку із загостренням ситуації в секторі Газа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram