ГоловнаСвіт

Кудрін очолить Рахункову палату Росії

Колишнього міністра фінансів не покликали працювати в Кремль.

Кудрін очолить Рахункову палату Росії
Алексей Кудрин
Фото: old.er.ru

Екс-міністр фінансів Росії Олексій Кудрін погодився очолити Рахункову палату РФ.

Про це Кудрін написав у фейсбуці.

Його кандидатуру висуне у вівторок партія "Єдина Росія".

Кандидатуру нинішнього голови Рахункової палати Тетяни Голікової раніше запропонував прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв на пост віце-прем'єра з питань соціальної політики.

Ще 3 травня британська газета Financial Times і головний редактор радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедиктов повідомили, що після інавгурації Володимира Путіна Кудрін може почати роботу в адміністрації президента РФ.

Financial Times писала, що Путін може призначити Кудріна на високий пост, на якому той буде відповідати за відновлення економічних зв'язків з країнами Європи та США.

Венедиктов у своєму Telegram-каналі уточнював, що йдеться про посаду заступника голови адміністрації президента з економіки з широкими повноваженнями.

7 травня, в день інавгурації Путіна, агентство Bloomberg повідомило, що Путін розглядає можливість призначити Кудріна на високий пост, де він буде налагоджувати економічні зв'язки з Заходом і очолить роботу з відновлення економічного зростання.

Кудрін займав пост міністра фінансів Росії більш ніж 11 років. Його відходу з уряду в 2011 році передував публічний конфлікт з Медведєвим, який тоді був президентом країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram