ГоловнаСвіт

КНДР закриє ядерний полігон Пунгері 23-25 травня

На церемонію запросять спостерігачів і журналістів з декількох країн.

КНДР закриє ядерний полігон Пунгері 23-25 травня
Фото: EPA/UPG

У Північній Кореї оголосили, що ведуть роботи щодо закриття полігону Пунгері, на якому проводилися випробування ядерної зброї. Про це сьогодні повідомило південнокорейське агентство "Ренхап" з посиланням на офіційні ЗМІ КНДР.

У МЗС КНДР зазначили, що північнокорейська сторона "вживає заходів технічного характеру, спрямованих на закриття північного полігону". Робиться це, як наголосили в міністерстві, "для забезпечення транспарентності в тому, що стосується припинення ядерних випробувань".

Пхеньян планує провести з 23 по 25 травня церемонію з нагоди закриття полігону. За повідомленням "Ренхап", влада КНДР попереджає, що лише журналісти з Росії, США, Південної Кореї, КНР і Великобританії будуть допущені до висвітлення цих заходів.

Нагадаємо, наприкінці квітня Північна Корея зобов'язалася закрити свій найбільший ядерний полігон Пунгері в травні поточного року. Повідомлялося, що Пхеньян має намір здійснити закриття публічно та продемонструвати цей процес Півдню, запросивши журналістів і експертів. Незадовго до цього лідер КНДР Кім Чен Ин раніше оголосив про припинення з 21 квітня випробувань ядерної зброї та міжконтинентальних балістичних ракет.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram