ГоловнаСвіт

ІДІЛ атакувала три виборчі дільниці в Іраку

Сьогодні в країні обирають парламент.

ІДІЛ атакувала три виборчі дільниці в Іраку
Фото: EPA\UPG

Під час проведення перших парламентських виборів в Іраку після перемоги над терористичним угрупованням "Ісламська держава" бойовики ІДІЛ здійснили низку атак на виборчі дільниці в провінції Діяла. Про це повідомляє "Громадське радіо" з посиланням на місцеві ЗМІ.

В результаті атак терористів постраждали чотири людини.

"В Абу-Сайда чотири снаряди вибухнули у центрі міста, два з них поруч з виборчою дільницею. Також у селі Карма група бойовиків Ісламської держави атакувала виборців", - розповіли в іракській поліції.

Також два терористи-смертники з ІДІЛ намагалися атакувати виборчу дільницю у місті Баакуба, яке є центром провінції Діяла. Терористи мали пояси смертників і були озброєні автоматом Калашникова і гранатами. Їх застрелили співробітники безпеки.

Сьогодні, 12 травня, в Іраку проходять парламентські вибори. У виборах беруть участь 6990 кандидатів від 87 партій. Серед учасників 2011 жінок, яким гарантували 25% місць у парламенті на 329 місць.

Нагадаємо, в грудні 2017 року Ірак оголосив про перемогу над ІДІЛ, відвоювавши територію, захоплену бойовиками у 2014-2015 рр.. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram