ГоловнаСвіт

Туреччина запустить газопровід в обхід Росії у червні

Проект TANAP є основним компонентом "Південного газового коридору", призначеного для доставки азербайджанського газу в Європу.

Туреччина запустить газопровід в обхід Росії у червні
Трансанатолийский газопровод
Фото: trend.az

Трансанатолійський газопровід (TANAP), по якому газ буде поставлятися в країни ЄС в обхід Росії, введуть в експлуатацію 12 червня. Про це заявив міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Берат Албайрак, повідомляє Anadolu.

У церемонії введення TANAP в експлуатацію візьмуть участь президенти Туреччини та Азербайджану - Реджеп Таїп Ердоган і Ільхам Алієв, глави і міністри інших країн, сказав Албайрак.

Голова Міненерго повідомив також, що цього літа Туреччина почне глибоководне буріння в Середземному морі.

Початкова пропускна здатність трубопроводу TANAP, як очікується, становитиме 16 млрд кубічних метрів газу на рік. Близько шести мільярдів кубометрів буде поставлятися в Туреччину, а решта - в Європу.

Проект TANAP є основним компонентом "Південного газового коридору", який передбачає транспортування азербайджанського газу з Каспійського регіону через Грузію і Туреччину в європейські країни.

На початковому етапі газ, який видобуватиметься в рамках другої фази розробки азербайджанського газоконденсатного родовища "Шах Деніз", розглядається як основне джерело для проектів "Південного газового коридору". На пізнішому етапі до проекту можуть бути підключені й інші джерела.

"Південний газовий коридор" є одним з пріоритетних для ЄС проектів із транспортування газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram