ГоловнаСвіт

На військовому параді в Москві показали техніку, випробувану в боях у Сирії

До параду залучили 159 одиниць техніки і 75 літаків.

На військовому параді в Москві показали техніку, випробувану в боях у Сирії
Фото: EPA/UPG

На Красній площі в Москві пройшов військовий парад на честь 73-ї річниці Дня Перемоги. За даними міноборони Росії, до параду залучено 13 тис. 46 осіб, 159 одиниць техніки, а також 75 літаків і вертольотів, повідомляє РІА "Новини". Серед новинок військового параду - пара винищувачів п'ятого покоління Су-57, два модернізовані літаки-перехоплювачі МіГ-31к, оснащених новітніми гіперзвуковими ракетними комплексами "Кинджал".

Вперше представлені новітні зразки озброєння: безпілотні літальні апарати "Корсар" і "Катран", робототехнічні комплекси "Уран-6" і "Уран-9", бойова машина підтримки танків "Термінатор".

Вся ця техніка стоїть на озброєнні російської армії або перебуває в дослідній експлуатації. Більшість новинок пройшли бойову апробацію в Сирії.

Читайте також: Порошенко: У них війну виграв Сталін, а у нас - народ

Згідно з даними військового відомства, в повітряній частині параду польоти вертольотів проходять на висоті 150 метрів і швидкості 200 кілометрів на годину. Для літаків оперативно-тактичної, Дальньої і Військово-транспортної авіації висота становить від 300 до 500 метрів, а швидкість до 600 кілометрів на годину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram