ГоловнаСвіт

Колишнього члена китайського політбюро засуджено до довічного ув'язнення за корупцію

Сунь Чженцая визнано винуватим в отриманні хабарів на 170 млн юанів.

Колишнього члена китайського політбюро засуджено до довічного ув'язнення за корупцію
Сунь Чжэнцай
Фото: magazeta.com

Суд міста Тяньцзинь у Китаї засудив колишнього високопоставленого чиновника, члена політбюро Комуністичної партії Сунь Чженцая до довічного позбавлення волі у справі про корупцію.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відзначають, що екс-голову міськкому Комуністичної партії Китаю в Чунціні визнано винуватим в отриманні хабарів на суму 170 млн юанів (22,2 млн євро).

У липні 2017 року 54-річного політика усунули з посади, а через два місяці виключили з партії. Всю його власність конфіскували. Політика також позбавили "всіх політичних прав".

У березні Китай оголосив про створення Національної спостережної комісії, яка займеться контролем за діяльністю державних службовців. Її завдання - перешкоджати корупції і зловживанням посадовими повноваженнями. Комісія зможе проводити розслідування незалежно від судових органів, а також затримувати підозрюваних і поміщати їх під арешт на термін до шести місяців без рішення суду.

Згідно з офіційною статистикою, за останні п'ять років за корупцію були покарані більш ніж 1,3 млн китайських чиновників і політиків на всіх рівнях влади.

Нагадаємо, раніше в Китаї генерал наклав на себе руки через звинувачення в корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram