ГоловнаСвіт

США опублікують рекламні оголошення, замовлені на виборах 2016

Йдеться про рекламу, пов'язану з втручанням Росії в американські вибори.

США опублікують рекламні оголошення, замовлені на виборах 2016
Фото: EPA/UPG

Комітет з питань розвідки Палати представників Конгресу США опублікує рекламні оголошення із соціальної мережі Facebook, пов'язані з втручанням Росії у президентські вибори США.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

Будуть опубліковані не тільки самі рекламні пости й оголошення, розміщені під час президентських перегонів 2016 року у США, а й цільові групи для показу, вартість реклами і її охоплення.

За даними видання, оголошення будуть представлені протягом тижня. Термін публікації може змінитися, оскільки демократи не можуть дійти згоди з адміністрацією Facebook: сторони вирішують, як багато персональної інформації користувачів розкриє така публікація (наприклад, реакції конкретних людей і їх коментарі).

Читайте також: Російська "фабрика тролів" хитрістю змусила американців працювати на РФ

Нагадаємо, скандал навколо найбільшої інтернет-соцмережі світу спалахнув після того, як ЗМІ повідомили, що британська компанія з аналізу даних Cambridge Analytica зібрала 2016 року дані профілів користувачів без їхньої згоди. Як підозрюють, Cambridge Analytica допомагала штабу тодішнього кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа під час передвиборної кампанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram