ГоловнаСвіт

Навального відпустили і призначили суд на 11 травня

Силовики затримали опозиціонера учора в Москві на мітингу проти інавгурації Путіна.

Навального відпустили і призначили суд на 11 травня
Алексей Навальный
Фото: EPA\UPG

Поліція відпустила опозиційного російського політика Олексія Навального і повідомила про розгляд його справи в Тверському суді Москви 11 травня. Про це розповіла адвокат "Фонду боротьби з корупцією" Вероніка Полякова агентству "Інтерфакс".

Раніше Полякова повідомила журналістам, що Навального звинувачують у повторному порушенні порядку організації публічного заходу (ч. 8 ст. 20.2 КпАП РФ).

Сам опозиціонер уточнив у своєму Twitter, що на нього склали два адміністративні протоколи - за ст. 20.2 і ст. 19.3 КпАП РФ (непокора законному розпорядженню співробітника поліції).

За словами Навального, його випустили близько половини першої ночі в неділю.

Адміністративний протокол про повторне порушення правил організації публічного заходу був також складений на координатора московського штабу Навального - Миколу Ляскіна, якого затримали на акції в суботу.

За словами його прес-секретаря Олени Слєсарєвої, Ляскіна доставили у відділок і залишили в поліції до розгляду справи, який відбудеться у понеділок в Тверському суді Москви.

Нагадаємо, всього на акціях проти інавгурації Путіна по всій Росії затримали близько 1600 осіб. Такі дії російських силовиків засудили Євросоюз, США та Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram