ГоловнаСвіт

Пучдемона знову висунуть на посаду глави уряду Каталонії

Згідно з постановою іспанського суду, кандидат повинен бути присутнім на голосуванні особисто.

Пучдемона знову висунуть на посаду глави уряду Каталонії
Фото: EPA/UPG

Партія Карлеса Пучдемона "Разом за Каталонію" має намір знову висунути свого лідера на посаду голови регіонального уряду, пише "Німецька хвиля", посилаючись на представника партії.

"Голосування за затвердження нового прем'єр-міністра Каталонії може відбутися у місцевому парламенті до 14 травня. Рішення було оголошено після зустрічі керівництва "Разом за Каталонію" в Берліні, в якій взяли участь депутати, активісти партії і сам Пучдемон", - сказав представник партії.

Починаючи з грудня, каталонський парламент вже чотири рази не міг сформувати уряд. Всі висунуті раніше кандидати, включаючи Пучдемона, кандидатура якого не була підтримана в січні 2018 року, перебувають у камері попереднього ув'язнення або виїхали з Іспанії.

Конституційний суд Іспанії за запитом іспанського уряду постановив, що під час затвердження головою уряду кандидат повинен бути присутнім на голосуванні особисто.

Екс-прем'єр автономії Карлес Пучдемон після скандального референдуму про незалежність Каталонії був скинутий зі своєї посади. Після цього політик втік до Бельгії. 25 березня Пучдемона затримали у Німеччині, але незабаром його відпустили під підписку про невиїзд і заставу в 75 тисяч євро. Найближчим часом німецький суд повинен вирішити, чи варто видавати Пучдемона Іспанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram