ГоловнаСвіт

У Молдові 8 осіб отримали тюремні терміни за участь у боях на Донбасі

Ще 25 громадян перебувають у міжнародному розшуку.

У Молдові 8 осіб отримали тюремні терміни за участь у боях на Донбасі
Фото: goodvin.info

За участь у боях на Донбасі на боці проросійських бойовиків вісім громадян Молдови отримали тюремні терміни.

Про це повідомив генеральний прокурор Молдови Едуард Харунжен, передає Reuters.

Видання пише, що колишня радянська республіка "політично і культурно розділена між прихильниками більш тісних зв'язків з Москвою і тими, хто хоче, щоб Молдова слідом за сусідньою Румунією вступила в Євросоюз і НАТО".

Виступаючи в парламенті, Харунжен зазначив, що молдовани, які працюють у Росії, постійно ризикують бути втягнутими в конфлікт, в результаті якого з 2014 року загинули понад 10 тис. осіб.

"Коли брати, батьки і чоловіки їдуть працювати у східні країни, там їх рекрутують у військові групи. Іноді вони там помирають, а іноді приїжджають додому, але їх руки в крові", - підкреслив генпрокурор.

Він також зазначив, що засуджених посадили на різні терміни. Ще 25 громадян Молдови перебувають у міжнародному розшуку через їхні зв'язки з бойовиками Донбасу.

Як відомо, відносини між Молдовою і Росією помітно "охололи" навесні минулого року після звільнення дипломатів. У той самий час джерела Reuters стверджують, що це частково пов'язано зі спробами Москви найняти бійців у Молдові для участі в конфлікті на сході України.

Нагадаємо, раніше в Молдові екс-депутат отримав 14 років в'язниці за шпигунство на користь Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram