ГоловнаСвіт

Пашинян закликав прихильників відмовитися від протесту в четвер

"Зараз ми готуємося до виборів прем'єр-міністра. І цього дня, 8 травня, нас збереться тут не 250 тисяч, а 500 тисяч".

Пашинян закликав прихильників відмовитися від протесту в четвер
Фото: EPA/UPG

Лідер протестного руху у Вірменії Нікол Пашинян закликав своїх прихильників відмовитися від акцій протесту в четвер, щоб не заважати роботі в парламенті.

Про це повідомляє вірменська служба Радіо Свобода.

Однак він попередив, що не можна втрачати пильність і попросив своїх прихильників стежити за його сторінкою у Facebook на випадок, якщо знадобиться відновити акції громадянської непокори.

"Зараз ми готуємося до виборів прем'єр-міністра. І цього дня, 8 травня, нас збереться тут не 250 тисяч, а 500 тисяч", - заявив Пашинян.

Нагадаємо, напередодні парламент Вірменії не зумів обрати опозиційного лідера Нікола Пашиняна прем'єр-міністром. Його кандидатура була єдиною, але за неї проголосували лише 45 депутатів, проти - 56, оскільки лідера опозиції відмовилася підтримати Республіканська партія, що має більшість у парламенті.

Після цього Пашинян закликав своїх прихильників оголосити страйк і заблокувати всі дороги.

Вранці 2 травня протестувальники перекрили автотрасу з Єревана в міжнародний аеропорт "Завртноц". Автомобільний рух у Єревані було практично припинено, також була порушена робота метрополітену. Місцеві ЗМІ також повідомляли, що жителі Вірменії перекрили рух залізницею Гюмрі - Єреван.

2 травня спікер вірменського парламенту Ара Баблоян заявив, що парламент знову спробує проголосувати за кандидатуру прем'єр-міністра країни 8 травня.

Після цього Пашинян закликав активістів розблоковувати дороги і вийти на мітинг на Площі Республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram