ГоловнаСвіт

Лідери Північної і Південної Кореї успішно завершили першу частину переговорів

Кім Чен Ин перепросив у Мун Чже Іна за ядерні випробування.

Під час переговорів з президентом Республіки Корея Мун Чже Іном північнокорейський лідер Кім Чен Ин запропонував проводити зустрічі на найвищому рівні частіше, повідомив представник південнокорейської адміністрації журналістам.

Зараз у переговорах оголошено перерву на обід. Кім Чен Ин рушив на північнокорейську сторону прикордонної села Пханмунджом, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Лідер КНДР Кім Чен Ин перепросив у президента Південної Кореї Мун Чже Іна за те, що проведення Північною Кореєю ядерного випробування минулого року змусило південнокорейського керівника прокинутися рано-вранці.

"Ми більше не будемо переривати ваш ранковий сон", - повідомляють південнокорейські ЗМІ з посиланнями на власні джерела, зараховуючи цю заяву до обіцянки Пхеньяна припинити ракетно-ядерні випробування.

Джерела повідомляють, що Мун Чже Ін зі свого боку оцінив перебіг переговорів "як дуже добрий", додавши, що це може стати "подарунком усьому світу".

Чиновник зазначив, що Кім Чен Ин висловив готовність відвідати резиденцію Мун Чже Іна в Сеулі, якщо отримає запрошення. Зі свого боку Мун Чже Ін сказав, що хотів би побувати на священній горі Пектусан на північнокорейській території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram