ГоловнаСвіт

Трамп підтвердив намір вивести війська із Сирії

Військові США "зробили велику послугу сусіднім країнам".

Трамп підтвердив намір вивести війська із Сирії
Дональд Трамп (в центре) общается с прессой перед встречей с военным руководством страны ,Вашингтон, 09 апреля 2018.
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп на спільній прес-конференції з лідером Франції Еммануелем Макроном заявив, що хотів би оголосити про виведення збройних сил США із Сирії. Про це повідомляє Интерфакс.

"Щодо Сирії... Я хотів би... повернути наших солдатів додому. Вони зробили велику справу. Нам повністю вдалося перемогти ІД в Іраку і в Сирії, і, чесно кажучи, ми зробили велику послугу сусіднім країнам, але також і своїй країні", - заявив американський президент у вівторок.

"Подивимося, що відбуватиметься. Але ми почнемо повернення додому відносно скоро. Ми закінчили практично всю нашу роботу щодо ІД в Сирії й Іраку - виконали роботу, якої ніхто інший зробити б не зміг", - додав Трамп.

Читайте також: Трамп розпорядився відкласти введення нових санкцій проти Росії

"Я хочу повернення додому, але я також хочу повернення з відчуттям, що ми закінчили те, що мусили закінчити", - підкреслив американський лідер.

Нагадаємо, раніше Трамп заявляв, що наполягатиме на виведенні американських військ із Сирії відразу після того, як бойову операцію проти терористичного угруповання "Ісламська держава" буде завершено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram