ГоловнаСвіт

Клімкін обговорив з міністрами G7 протидію російській агресії

Міністри "Сімки" закликали Україну продовжувати реформи.

Клімкін обговорив з міністрами G7 протидію російській агресії

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у неділю, 22 квітня, обговорив в Канаді з головами МЗС "Великої сімки" ситуацію в країні, а також протидію російській агресії.

Прес-служба посольства України в Канаді повідомила, що докладно обговорювалися два питання: безпека і підтримка реформ в Україні.

"Україну бачать невід'ємною частиною вільного світу, спільного демократичного простору. Наші партнери по "Великій сімці" атаку на Україну сприймають як атаку на весь вільний світ", - заявив Клімкін за результатами переговорів.

У сфері безпеки обговорювали, які нові інструменти Україна пропонує для тиску на РФ, військову ситуацію в Донбасі, а також можливу миротворчу операцію на сході України. Міністри G7 також закликали Україну продовжувати розпочаті внутрішні зміни й обговорили, як ефективніше координувати допомогу в проведенні реформ.

Цього року Україна вперше бере участь у плановій щорічній зустрічі у форматі G7. Клімкін приєднався до міністрів "Сімки" на запрошення Христі Фріланд - міністра закордонних справ Канади - країни, яка у 2018-му головує у "Великій сімці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram