ГоловнаСвіт

«Независимая газета» закликала росіян дати відсіч курсу антизахідництва

Боротьба за збереження ресурсів і привілеїв - природна позиція антизахідників.

«Независимая газета» закликала росіян дати відсіч курсу антизахідництва
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу, президент Владімір Путін і заступник міністра оборони Валерій Герасимов
Фото: EPA/UPG

Від наростання конфронтації Росії із Заходом мають зиск російський ВПК, спецслужби, армія і пропагандисти. З іншого боку - російський народ, чиї реальні доходи падають четвертий рік поспіль.

Про це пише «Независимая газета» у своїй редакційній статті.

«Необхідно з цілковитою певністю відзначити, що за останні чотири роки після Криму в країні з'явився досить потужний і галасливий клас, який є прямим вигодонабувачем від наростання конфронтації Росії з Заходом. Це і ВПК, і спецслужби, і армія, і пропагандисти, і записні патріоти. Їхні доходи, нагороди, статус та інші блага в умовах нової холодної війни зросли багаторазово. Боротьба за збереження ресурсів і привілеїв - природна позиція антизахідників, для яких нормалізація відносин із Заходом - поганий сон, злий жарт», - йдеться в статті.

Ці групові інтереси разюче суперечать інтересам російського народу, чиї реальні доходи падають четвертий рік поспіль. «За антизахідною риторикою чітко простежуються мотиви насадження в Росії ідеалів азіатчини, яка характеризується незмінністю влади, затребуваністю особистої відданості, непрозорістю процедур прийняття рішень і розподілу доходів, відсутністю демократичних інститутів і практик», - стверджує видання.

Апологія азіатчини, небажання брати уроки з минулого, корисливий інтерес у нагнітанні конфронтації із Заходом змістовно мають антинародний характер. «Політичне і громадянське суспільство повинні стати на захист чинної Конституції і дати відсіч «політичним напівкровкам», утомленим тривалим процесом зближення Росії і Заходу», - закликає НГ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram