ГоловнаСвіт

Дві росіянки отримали в Іраку довічний термін за участь в ІДІЛ

Ще чотири жінки - три з Азербайджану і одна з Киргизії - засуджені до смертної кари.

Дві росіянки отримали в Іраку довічний термін за участь в ІДІЛ
Фото: jadedhaven.wordpress.com

Суд в Іраку засудив сімох іноземок до довічного ув'язнення або смертної кари за участь у діяльності терористичного угруповання "Ісламська держава", забороненої в багатьох країнах, включаючи Росію. Серед довічно засуджених опинились дві росіянки, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Як розповіла представник ради з прав людини при голові Чечні Хеда Саратова, довічний термін отримали дві уродженки Дагестану: Беремова Ельвіра Магомедхановна 1997 року народження і Ісмаїлова Аліса Джавідовна 1992 року народження. Росіянки визнані винними за статтями про тероризм і незаконний перетин кордону. У обох є малолітні діти: у першої двоє, у другої - троє. За словами Саратової, зараз буде спішно вирішуватися питання повернення дітей на батьківщину.

Як повідомляє РІА Новини з посиланням на іракське телебачення, крім росіянок довічний термін отримала одна громадянка Франції. Ще чотири жінки - три з Азербайджану і одна з Киргизії - засуджені до смертної кари.

Раніше в Багдаді вже виносилися вироки зі схожих справ щодо іноземок. Так, агентство відзначає, що на початку квітня були засуджені до смертної кари шість жінок з Туреччини.

Крім того, в січні 2018 року до смертної кари була засуджена 50-річна уродженка німецького міста Мангейм, а в лютому ще одна громадянка Німеччини, уродженка Чечні, була виправдана за звинуваченням у тероризмі, але засуджена до штрафу в 400 доларів і року в'язниці за незаконний перетин кордону.

За даними агентства, в іракських в'язницях чекають вироку з аналогічних справ ще як мінімум 55 росіянок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram