ГоловнаСвіт

Британія і США звинуватили Росію в глобальних кібератаках по всьому світу

Центр комп'ютерної безпеки Великобританії, ФБР і міністерство внутрішньої безпеки США виступили зі спільною заявою.

Британія і США звинуватили Росію в глобальних кібератаках по всьому світу
Фото: AndreyPopov\Depositphotos

Служби безпеки США і Великобританії одночасно повідомили про те, що керовані російською владою хакери активно намагаються зламати ключові об'єкти інтернет-інфраструктури.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Центр національної комп'ютерної безпеки Великобританії, ФБР і міністерство внутрішньої безпеки США виступили зі спільною заявою. Вони розповіли, які методи використовують комп'ютерні зломники, щоб отримати контроль над мережевим обладнанням - таким, наприклад, як інтернет-маршрутизатори. Зазначають, що в майбутньому це можуть використати для здійснення кібератак.

Координатор з питань кібербезпеки Роб Джойс заявив, що США і їхні союзники з високим ступенем достовірності вважають, що хакерську кампанію проводить Росія. За його словами, за останні місяці кілька компаній зазнали кібератаки з метою промислового шпигунства, збору бізнес-інформації чи відомостей про їхніх клієнтів.

"Коли ми бачимо шкідливу кіберактивність, то, незалежно від того, хто за нею стоїть - Кремль чи якась інша країна, ми будемо вживати відповідних заходів", - підкреслив Джойс.

Голова британського Національного центру кібербезпеки Сіаран Мартін зазначив, що публікація цього попередження - це дуже знаменний момент, оскільки досі США і Британія ще жодного разу не виступали зі спільними заявами про те, як протистояти кібератакам.

За словами Сіарана Мартіна, британський Центр урядового зв'язку, якому підпорядкований Національний центр кібербезпеки, відстежує загрози з боку російських кібербанд протягом двох останніх десятиліть. Додаткові дані розвідки про ці атаки були також надані численними організаціями і фірмами, що працюють у сфері комп'ютерної безпеки.

"Великобританія працює у співпраці з Америкою, іншими своїми союзниками і технологічною галуззю для того, щоб викрити неприйнятну поведінку Росії в кіберсередовищі, що дозволило б притягнути її до відповідальності за такі дії", - зазначив Мартін.

Нагадаємо, в лютому розвідка США знайшла докази хакерських атак РФ на американські системи голосування.

Раніше Британія звинуватила Росію в атаці вірусу Petya, заявивши, що за нею стоїть російська армія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram