ГоловнаСвіт

У Єревані відбулися сутички між протестувальниками і поліцією, постраждали 46 людей (оновлено)

Серед постраждалих 6 поліцейських, одного прооперували.

У столиці Вірменії Єревані відбулися сутички між поліцією і противниками колишнього президента Сержа Саргсяна, які не хочуть його призначення на пост прем'єр-міністра.

Як повідомляє "Новини-Вірменія", в результаті застосованих поліцією світло-шумових гранат кілька учасників протестної акції на проспекті Баграмяна отримали травми. Унаслідок сутичок до медичного центру також доправили трьох поліцейських, стан одного з них оцінюють як важкий.

Сутички опозиції з ОМОНом в Єревані, 16 квітня 2018
Фото: Photolur
Сутички опозиції з ОМОНом в Єревані, 16 квітня 2018

Також потрапив до лікарні лідер партії "Цивільний договір", депутат опозиційної парламентської фракції "Елк" Нікол Пашинян, який отримав легкі травми під час спроби перелізти через колючий дріт. У нього пошкодження в основному у вигляді подряпин.

Радіо Свобода пише, що протистояння почалося після того, як Пашинян заявив, що він і троє його колег хочуть пройти "до місця роботи" - Національних зборів. Заступник начальника поліції Єревану Валерій Осіпіян у відповідь заявив, що пропустить тільки депутатів. Однак Пашинян заявив, що йому не повинні вказувати, де і як йому йти на роботу. Він заявив, що разом із ним ідуть журналісти і громадяни, які записалися до нього на прийом. Після цього Пашинян спробував пройти через загородження, проте поліцейські перешкодили йому і протестувальникам, що йшли за ним, після чого почалося протистояння і поліція застосувала спецзасоби.

Лідер опозиції Нікол Пашинян (спиною) звертається до прихильників перед походом до парламенту
Фото: Photolur/azatutyun.am
Лідер опозиції Нікол Пашинян (спиною) звертається до прихильників перед походом до парламенту

Оновлення. У результаті зіткнень під час протестів в центрі Єревана постраждали 46 осіб, повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров'я Вірменії.

"О 16:30 в медичних установах Єревана 46 осіб звернулися за медичною допомогою, з них 6 поліцейських. Деяких із пацієнтів, які отримали амбулаторну медичну допомогу, вже виписали", - йдеться в повідомленні.

У постраждалих, переважно, були травми нижніх кінцівок. Поліцейські отримали поранення тупими і ріжучими предметами. Одного з них прооперували.

Увечері 13 квітня Пашинян почав цілодобову акцію на знак протесту проти ймовірного прем'єрства Сержа Саргсяна. Учасники акції перекрили рух навколо площі Франції, який паралізований уже третю добу. З ранку понеділка в Єревані було паралізовано рух транспорту практично по всьому великому центру міста. Потяги метро курсують без зупинки на станцію "Маршала Баграмяна". Поряд з урядовими будівлями в центрі Єревана чергують посилені наряди поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram