ГоловнаСвіт

Опозиція заблокувала дороги в Єревані

Екс-президента Сержа Саргсяна не хочуть бачити новим прем'єром.

Опозиція заблокувала дороги в Єревані
Фото: Epress.am

Вірмени, які протестують проти висунення екс-президента Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра, вранці в понеділок перекрили низку ключових автодоріг у Єревані, пише "Интерфакс".

Минулої неділі очільник демонстрантів депутат парламенту Вірменії, керівник опозиційної фракції "Єлк" Нікол Пашинян закликав жителів Єревана організувати "масові акції громадянської непокори", зокрема: блокувати вулиці, перекривати рух мостами, порушити роботу метрополітену, перевести в готівку всі банківські рахунки.

Вранці в понеділок були перекриті деякі автодороги, що зв'язують спальні райони міста з центром. На дорогах покинуті машини без водіїв з увімкненими аварійними сигналами. Люди лягають на асфальт, не пропускаючи автомашини, у тому числі громадський транспорт. Рух центром міста майже припинився.

Поліція заблокувала підступи до будівлі парламенту Вірменії на проспекті Баграмяна, а пізніше почала зачистку проїжджої частини центральних автодоріг Єревана від демонстрантів.

У суботу владна Республіканська партія офіційно затвердила кандидатуру керівника партії, екс-президента Сержа Саргсяна на посаді прем'єр-міністра країни.

У понеділок його кандидатура буде висунута офіційно парламентською фракцією Республіканської партії.

17 квітня в парламенті Вірменії відбудуться вибори нового прем'єр-міністра, в руках якого буде сконцентрована влада відповідно до переходу країни до парламентської форми правління.

Повноваження Сержа Саргсяна на посаді президента завершилися 9 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram