ГоловнаСвіт

Білий дім підтвердив підготовку до виведення військ США із Сирії

Трамп хоче, щоб американські війська повернулися додому якомога швидше.

Білий дім підтвердив підготовку до виведення військ США із Сирії
Архив
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп наполягає на виведенні американських військ із Сирії відразу після того, як бойова операція проти терористичного угруповання "Ісламська держава" буде завершена.

Про це повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс у поширеній у неділю заяві.

"Місія США не змінилася - президент дуже чітко заявив, що хоче, щоб американські війська повернулися додому якомога швидше", - цитує її слова агентство Reuters.

"Ми твердо маємо намір повністю знищити ІД і створити умови, які не дозволять їм повернутися. Крім того, ми очікуємо, що наші регіональні союзники і партнери візьмуть на себе додаткові військові і фінансові зобов'язання для забезпечення безпеки в регіоні", - додала Сандерс.

Наприкінці березня Трамп оголосив, що із завершенням військової операції проти ІД подальше перебування американських військових у Сирії втрачає сенс і США дуже скоро підуть з арабської країни. Пізніше у квітні постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що США не покинуть Сирію, поки не виконають усіх своїх завдань.

Присутність збройних сил Сполучених Штатів у Сирії необхідна для стабілізації ситуації в регіонах, звільнених від терористів, повернення мирних жителів до своїх домівок і довгострокової реконструкції країни на час періоду стабілізації. Усього в Сирії перебувають близько 2 тис. американських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram