ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що звільнений директор ФБР Комі має бути ув'язнений

Книжка Комі про діяльність Трампа «Вища ступінь відданості» надійде в продаж у вівторок 

Трамп заявив, що звільнений директор ФБР Комі має бути ув'язнений
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив у неділю, що звільнений ним директор ФБР Джеймс Комі, який написав критичну книжку про діяльність Трампа, має ув'язнений, оскільки він, на думку президента, розкрив секретну інформацію та брехав Конгресу.

Голос Америки повідомляє, що Трамп обрушив на Комі новий залп критики за кілька годин до широко розрекламованого телеінтерв'ю з колишнім главою ФБР, яке привернуло до себе велику увагу. Книга Комі «Вища ступінь відданості» (A Higher Loyalty) надійде в продаж у вівторок і вже зайняла високі позиції в списках бестселерів завдяки попередніми замовленнями.

У своїй книзі Комі уподібнює Трампа «босові мафії» та називає його президентство «лісовою пожежею».

«Книга Комі, яка не була добре відрецензованою, не відповідає на важливі питання - наприклад, як сталося, що він передав секретну інформацію (а це - в'язниця), або чому він брехав Конгресу (в'язниця)», - написав Трамп у твітері, напевне маючи на увазі, що замітки Комі про його закриті зустрічі з Трампом, про які він потім говорив публічно, мали секретний характер, що неправильно. Наразі неясно, що саме мав на увазі Трамп, заявляючи, що Комі брехав у своїх свідченнях комітетам Конгресу.

«Я ніколи не просив Комі про особисту відданість. Я ледве знав цю людину. Ще одна його брехня, яких багато. Його «нотатки» служать лише його особистим цілям і є фейком!», - заявив Трамп, оскаржуючи ключову заяву Комі.

«Слизький Джеймс Комі, людина, яка завжди погано закінчує... (він нерозумний!) - найгірший директор ФБР в історії на цей момент!»

У своїй книзі Комі пише: «Нинішній президент аморальний і не сковує себе рамками істини чи інституційних цінностей. Його лідерство зав'язано на угоди, продиктовано егоїзмом і обертається навколо особистої відданості».

Комі стверджує, що Трамп був особливо стурбований недоведеними твердженнями, що 2013 року він спостерігав, як повії мочилися на ліжко в московському готелі, і просив Комі провести розслідування, щоб довести брехливість цих заяв.

Дональд Трамп звільнив главу ФБР Джеймса Комі 10  травня. Трамп став другим президентом, який звільнив директора ФБР. 1993 року на такий самий крок пішов президент Білл Клінтон - він звільнив главу ФБР Вільяма Сешнса.

Трамп пояснив відставку Комі тим, що той "не в змозі ефективно керувати бюро".

Комі очолював розслідування ФБР про можливі зв'язки членів передвиборчого штабу Трампа з Росією.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram